Sunday, February 14, 2016

Čišćenje organizma za 5 minuta


"U pitanju je šejk ili smuti, možete da ga nazovete kako god hoćete. Idealan način da pročistite svoj organizam od stresne nedeje na poslu ili loše ishrane koja je prouzrokovana žurbom i prezaposlenošću. Mada i dalje stojim iza toga i tvrdim da su to sve izgovori.
Zato papir u ruke i pribeležite ovaj recept koji sam čuo od doktora Fuhrmana, autora mnogih knjiga o zdravlju i zdravoj ishrani, a prilagodio ga nama i našem podneblju."

 1. NAR ( dva ceđena nara srednje veličine )
Mogu reći slobodno, moje omiljeo voće. Skoro sam bio u Istanbulu gde se ceđeni nar kupuje na svakom koraku, a cede ga uz pomoć specijalnih cediljki. Jednu takvu sam pazario, jer nar je svakako bolje piti, nego jesti sa sve košticama koje mogu stvoriti probleme digestivnom traktu. Neki od benefita nara su sledeći:


 – NAJMOĆNIJI ANTIOKSIDANS MEĐU VOĆEM!

– Antikancerogeno dejstvo

– Smanjuje krvni pritisak

– Smanjuje nivo holesterola

– Štiti zidove krvnih sudova od pojave aterosklerotskog plaka

– Sprečava pojavu osteoporoze

– Deluje pozitivno kod osoba koje pate od depresije


2. BOROVNICE, KUPINE, MALINE, JAGODE (  Jedno pakovanje smrznutog voća, 250g, mix crvenog voća, kombinacija borovnice, maline, kupine, jagode… )

3. LAN ( Dve kafene kašičice semenki lana )

4. AVOKADO ( U originalnom receptu se nalazi pola avokada, njegovi benefiti su neosporni, ali ga je teže naći kod nas, pa sam kao zamenu ubacio pola banane )

5. MED ( Jedna velika supena kašika meda )

6. SPANAĆ ( U originalnom receptu je stavljeno nekoliko listova spanaća. U suštini ne morate stavljati, a ako želite možete staviti ili malo svežeg kupusa ili celera ili spanaća. Neće puno utcati na ukus, a svakako da će se moć samog šejka povećati )

7. JOGURT ( Pola čaše nekog voćnog jogurta, mleka bez laktoze ili pirinčane vode učiniće da se ovaj zdravi miks lakše pije )

Sve sastojke staviti u blender i za nekih 3-4 minuta imaćete najmanje dve velike čaše izvanrednog pića, fantastičnog ukusa posle čega će Vaš organizam reći jedno veliko HVALA! 
"Po nekim mojim procenama, pripremanje jedne ove čaše ne bi trebalo da košta više od 250din. Kada uporedimo da je to i cena jedne paklice cigareta, apsolutno prepuštam Vama da procenite šta Vam je tog dana potrebnije, bolje i lepše."


Ovako bi trebalo da izgleda Vaš napitak






No comments:

Post a Comment